Aktualnosti
Sajam ideja 2017


U organizaciji Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatske gospodarske komore 23. listopada 2017. održao se ‘Sajam ideja 2017’ pod nazivom “Od ideje do proizvoda u farmaceutskoj industriji”. Kongres je povezao hrvatsku industriju i znanost te je u tom tonu društvo Accumular d.o.o. dalo svoj doprinos u obliku sponzorstva za studentske nagrade.

 
Edukacija o gospodarenju otpadom

 

U suradnji s Njemačko-hrvatskom industrijskom i trgovinskom komorom održali smo 09. veljače osnovnu edukaciju o gospodarenju otpadom. Okosnica programa bile su osnove regulative u gospodarenju otpadom, djelatnosti i uvjeti za gospodarenje otpadom, osnove dokumentacijskog praćenja otpada te ostali osnovni elementi gospodarenja otpadom.

 
SEM2016Od 07.-09. prosinca 2016. sudjelovali smo na 4. Međunarodnom znanstveno-stručnom simpoziju upravljanja okolišem s naglaskom na cirkularnu ekonomiju. Simpozij se održao na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske te Ministarstva zaštite okoliša i energetike. Osim sponzorskog učešća svoj smo doprinos dali i u obliku izvrsnog predavanja direktorice na temu „Prekogranični promet otapalima namijenjenim za oporabu“. Tvrtka se također predstavila i s posterskom prezentacijom „Cirkularna ekonomija – oporaba otpadnih otapala“.