Aktualnosti
Edukacija o gospodarenju otpadom

 

U suradnji s Njemačko-hrvatskom industrijskom i trgovinskom komorom održali smo 09. veljače osnovnu edukaciju o gospodarenju otpadom. Okosnica programa bile su osnove regulative u gospodarenju otpadom, djelatnosti i uvjeti za gospodarenje otpadom, osnove dokumentacijskog praćenja otpada te ostali osnovni elementi gospodarenja otpadom.

 
SEM2016Od 07.-09. prosinca 2016. sudjelovali smo na 4. Međunarodnom znanstveno-stručnom simpoziju upravljanja okolišem s naglaskom na cirkularnu ekonomiju. Simpozij se održao na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske te Ministarstva zaštite okoliša i energetike. Osim sponzorskog učešća svoj smo doprinos dali i u obliku izvrsnog predavanja direktorice na temu „Prekogranični promet otapalima namijenjenim za oporabu“. Tvrtka se također predstavila i s posterskom prezentacijom „Cirkularna ekonomija – oporaba otpadnih otapala“.

 
Ecomondo '16

 

U razdoblju od 07.-10. studenog 2016. u Riminiju smo prisustvovali sajmu Ecomondo, izložbi najučinkovitijih tehnoloških rješenja za pravilno gospodarenje otapdom, vodom i energijom, učinkovito korištenje izvora, sirovina te sekundarnih materijala. Sajam smo posjetili u svrhu upoznavanja i primjene novih tehnoloških metoda u području gospodarenja i valorizacije otpada, ponajprije u industrijskom sektoru.