Aktualnosti
Ecomondo '16

 

U razdoblju od 07.-10. studenog 2016. u Riminiju smo prisustvovali sajmu Ecomondo, izložbi najučinkovitijih tehnoloških rješenja za pravilno gospodarenje otapdom, vodom i energijom, učinkovito korištenje izvora, sirovina te sekundarnih materijala. Sajam smo posjetili u svrhu upoznavanja i primjene novih tehnoloških metoda u području gospodarenja i valorizacije otpada, ponajprije u industrijskom sektoru.

 
IFAT 2016

U Münchenu se od 30. svibnja do 3. lipnja 2016. održavao Vodeći svjetski sajam za vodu, otpadne vode, gospodarenje otpadom i sirovinama – IFAT. Sajmu je prisustvovalo više od 3.000 izlagača iz 59 zemalja svijeta s rekordnim brojem posjetitelja (više od 136.000), a jedni od posjetitelja bili smo i mi. Imali smo priliku odslušati nekoliko zanimljivih predavanja vezano za održivo gospodarenje otpadom te se susresti s dugogodišnjim suradnicima.

 
Svjetski kongres ISWA'15

 


U razdoblju od 7.-9. rujna 2015. prisustvovali smo svjetskom kongresu ISWA'15 održanom u Antwerpenu, Belgija u organizaciji ISWA (International Solid Waste Association). Kongres nam je omogućio bolje upoznavanje djelatnosti gospodarenja otpadom na globalnoj razini što putem teorijskog dijela i zakonodavstva, a što putem praktičnih primjera.